vodilna skupina

Vodilna skupina sledi tradiciji ohranjanja in poustvarjanja plesnega izročila v slovenskem kulturnem prostoru ter ga predstavlja po Sloveniji in širom po svetu - vse od Brazilije, Portugalske, Francije, Belgije, do Švice, Ukrajine, Filipinov ...
Skupina se je že predstavila na odrih državnega srečanja odraslih folklornih skupin in si prislužila najvišja priznanja na področju folklorne plesne dejavnosti tako v Sloveniji kot tudi v svetu. Plesalci pod mentorstvom Domna Pipana in Barbare Kozjek utrjujejo nove ter stare plesne splete.
Posebnost skupine je, da so koreografije sestavili le njeni člani - mentorji, ki se izobražujejo na področju ljudskega plesnega, pevskega, glasbenega izročila ter šeg in navad. Mentorji so: Anita Peteh, Brane Šmid, Mateja Urbiha, Simona Jereb, Domen Pipan, Barbara Kozjek, Manca Kert ter Gašper Aljančič. Tako vsako leto nastane vsaj ena nova koreografija ljudskih plesov, ki ima za seboj obilo raziskovalnega in trdega dela.

mladinska skupina

Mladinska skupina združuje nadobudne mlade plesalce, ki se v prvih letih urijo predvsem v osnovah ljudskega plesa ter se z zagnanostjo pripravljajo na prehod v vodilno plesno sekcijo. Tudi mladinska skupina se predstavlja znotraj meja Slovenije in zunaj njih, predvsem na področju Balkanskega polotoka. Poleg tega si je enako kot vodilna skupina že prislužila najvišja priznanja na področju folklorne plesne dejavnosti v Sloveniji. Mentorstvo mladinske skupine sta prevzela Nina in Gašper Aljančič, ki z zagnanostjo in ljubeznijo do plesa utirata pot novim plesalcem.

otroška skupina

Otroška plesna sekcija je   precej mlada - v obeh pomenih besede. Z adnja leta je v društvu opaziti velik delež naraščaja in k er so člani tako zelo vpeti v društvo, so dali pobudo, da bi se lahko tudi njihovi otroci, nečaki in vnuki udejstvovali znotraj društva. Tako se je v letu 2018 Ozara odločila za nov korak in ustanovili smo mlajšo ter starejšo otroško plesno skupino.  Mentorici mlajše skupine, kjer so otroci od 3 do 6 let, sta Neža Mohar in Ajda Debelak, mentorici starejše otroške skupine, kjer so otroci od 7 do 12 let, pa Marcela Krt in Simona Ostović.  Obe skupini sta se do sedaj že predstavili na odrih skupaj s plesalci vodilne in mladinske skupine ter pripravili tudi svoj celovečerni program. Vzgajata tudi mlade godce, saj imata vsaka svojega harmonikarja in violinista. V prihodnosti se skupini želita udeležiti srečanj otroških folklornih skupin - tako v Sloveniji kot tudi v tujini.