Plesna sekcija

Folklorna skupina nastopa za potrebe lokalne skupnosti ter celotne Slovenije. Slovenijo ter Kranj pa je predstavljala skoraj po vsej Evropi. Skupina nadaljuje s tradicijo v slovenskem kulturnem prostoru tudi danes, saj je kar nekaj mladih strokovnjakov usposobljenih za nadaljevanje dela starejših mentorjev.

Starejša plesna skupina pri AFS Ozara združuje vse tiste navdušence, ki so uspešno zaključili udejstvovanje v mladinski skupini. Plesalci se srečujejo dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah ob 20.30 v dvorani na Primskovem. V dobri uri in pol se pod mentorstvom Barbare Kozjek in Domna Pipana dodobra naplešejo in naučijo kaj novega, hkrati pa slišijo veliko o starih ljudskih običajih in o tem, od kod plesi izhajajo in zakaj, kako se jih pleše glede na izvor itd. Na vsaki vaji po začetnem ogrevanju, polki in valčku sledijo priprave za nastop, turnejo, revijo, letni koncert ali pa plesalci enostavno skupaj z godci utrjujejo tisto, kar že znajo. Vsak od plesalcev priznava, da jim ob morebitni izpuščeni vaji enostavno »nekaj manjka«, saj je občutek pripadnosti skupini in dobra volja tisto, kar najbolj povezuje skupino. Ravno zaradi vsega tega je skupina skupaj z godci in pevci julija 2007 na tekmovalnem festivalu v Litvi dosegla zavidljivo drugo mesto v kategoriji koreografskih plesov, odlično prvo mesto v kategoriji izvirnih plesov in grand prix nagrado, ki je bila potrditev večletnega truda, dobre volje in povezanosti.

V zadnjih letih so sodelovali na mednarodnih folklornih festivalih po celem svetu. V Braziliji, na Azorih, Filipinih in še marsikje drugje so doživeli zares nepozabne trenutke.

Tudi ko na tedenskem urniku ni vaj, se plesalci družijo ob raznih športih, bowlingu, sankanju, piknikih in veselicah, kjer dodatno utrjujejo svoje prijateljske vezi.

Plesalci si tudi v bodoče upajo trditi, da ne bodo pustili razočarati in da bosta dobra volja in veselje do plesa vedno na prvem mestu.